Pulpe de pui intregi cu cartofi natur

de Tabita _ in Pui, 28 Apr 2013 | 5264 vizualizari

 

Aceste pulpe de pui aromate cu ghimbir si lamaie servite cu cartofi natur si muraturi sunt ideale cu orice ocazie si aproape ca sunt la indemana oricui. Sper sa le incercati, in cazul in care nu ati facut-o. ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe intregi de pui
  • 7 cartofi de marime medie
  • 1-2 lamai
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir de 1-2 cm
  • cateva linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • piper negru
  • ierburi de provence
  • magheran
  • busuioc
  • cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui intregi cu cartofi natur:

Se incinge cuptorul la 190°C.

Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline.

Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei de masline. Se ung pulpele cu amestecul aromat de condimente. Deasupra se pune o folie de aluminiu. (Puteti sa lasati cateva ore la frigider sa-si traga cat mai mult aroma.)

Se da tava la cuptorul preincalzit. Se lasa cca 40 de minute cu acoperit cu folia dupa care se indeparteaza si se mai lasa 15-20 de minute pana capata o culoare aurie si se patrunde bine. Se verifica cu ajutorul unei furculite. Puiul trebuie sa aibe o culoare rumena si sa fie suculent.

Intre timp ne ocupam de cartofi.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.

Se fierb in apa cu sare 20-30 de minute pana intra cu usurinta furculita in ei.

Se opreste focul sI se presara verdeata.

Se servesc alaturi de pulpe cu muraturi sau salata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc alaturi de muraturi sau salata.

2

Se asezoneaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui intregi cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cacciatore